“Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica”, guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses 2020
En una petita cerimònia adaptada a les necessitats de la pandèmia, el passat divendres va tenir lloc l’entrega de premis dels Treballs de Recerca de Roses, ajornada des de la passada primavera. L’acte, que en edicions anteriors es realitzava al teatre rosinc i comptava amb la participació de l’alumnat de batxillerat de tots els centres escolars de Roses, s’ha vist reduït enguany a un petit acte de reconeixement a la sala de plens de l’Ajuntament, on els dos guanyadors han estat rebuts per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor d’Ensenyament, Marc Danés, i tres representants dels centres de secundària de la població.
El jurat del concurs ha estat integrat enguany per Pere Gifre, director de l'INS Alexandre Deulofeu; Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives; i Josep M. Barris, arxiver municipal. En la seva avaluació, el jurat pren en consideració nombrosos aspectes, com ara la metodologia emprada, l’originalitat dels treballs, les fonts d’informació, la capacitat de resoldre els problemes presentats, la creativitat, el rigor, el tractament científic, la presentació o la correcció dels treballs, entre d’altres.
En concret, del treball guanyador “Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica", el jurat ha destacat el caire social de la recerca aplicada en l’àmbit de la biomedicina, el tractament científic en el seu desenvolupament, la seriositat de la metodologia aplicada i la rigorositat del treball de camp. El treball ha assolit una nota final de 9,75.
La resta de finalistes han estat Marta González, del Centre Escolar Empordà, pel treball "Creació d’una empresa: Hairy’s SL"; Gerard Aznar, de l’Institut Cap Norfeu,per "Yamlaminim, fes el què el cor et dicti"; Eduard Sala, del Cap Norfeu, per "Les criptomonedes: una bombolla educativa o el futur de l’economia?"; i Oliver Pérez, de l’Institut Illa de Rodes, per treball "Disseny i construcció d’un UAS de vigilància".
Els premis atorgats en aquesta dotzena edició han estat dotats amb 750 euros per al treball guanyador, mentre que l'accèssit ha rebut 250 euros. L’objectiu d'aquesta convocatòria és el de potenciar l'esperit de recerca entre l'alumnat, donar a conèixer a la ciutadania de Roses aquests treballs d'investigació i col·laborar amb la comunitat educativa.
Accions del document