355 alumnes uneixen les seves veus a la Cantarella de Roses, que enguany arriba a la catorzena edició

La plaça Frederic Rahola de Roses ha estat aquest matí escenari de la catorzena edició de la Cantarella de Roses, aplegant un total de 355 alumnes participants de les escoles i instituts de Roses, Palau Saverdera i Pau. Enguany, la temàtica de les cançons ha girat entorn a l'addicció a les pantalles.
16/05/2024 13:26 -    

El repertori de cançons que els alumnes han interpretat incloïa 8 temes de diferents artistes i formacions: Avui que fas anys (Txarango), Pantalles (Xiula), Cançons d’amor (Catarres i la Fúmiga), La gent que estimo (Oques grasses), Marta Shanti (Aire), T'he trobat a faltar (Clima), És hora de tornar a casa (Els Pets) i Mirall de pau (David Melgar). Han participat un total de 355 alumnes de 6è de primària de les escoles rosinques Montserrat Vayreda, Vicens Vives, Els Grecs, Narcís Monturiol i Centre Escolar Empordà, de l’escola de Pau i de l’escola Martí Inglès de Palau-Saverdera, així com estudiants de primer cicle d’ESO dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu de Roses.

 

El projecte Cantarella consisteix en organitzar una cantada anual que pren com a referent les cantates organitzades per l’Auditori de Barcelona, la Trobada de Corals a Secundària... D’aquesta manera, cada escola i institut participant prepara a l’aula el repertori de cançons i les posa en comú als assajos conjunts, procés que culmina amb l’espectacle final obert al públic que ha tingut lloc aquest matí. Es treballen així la cohesió social i el foment del català a partir de la música i es dona a conèixer als alumnes com és l’experiència de muntar un espectacle. Els nivells en els quals s’aplica aquest projecte són 6è de Primària i primer cicle d’ESO.

 

Els repertoris de cançons giren cada any entorn a un tema concret (la història de la música en català, una història inventada amb la qual els infants i joves es poden identificar,...) o d’una barreja de temes, sempre amb un rerefons educatiu i engrescador. L’espectacle final compta amb un grup reduït de músics que interpreten el suport harmònic de referència pels cantaires.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document