Alumnes i parelles lingüístiques de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses
A causa del mal temps d’aquest matí, aquest taller ha estat plantejat per treballar la part més pràctica de la navegació, però sense sortir a navegar. Després de parlar sobre els vents més habituals a casa nostra (la tramuntana, la marinada i el llevant), i de repassar el que cal tenir en compte abans de sortir a navegar, els participants han acabat el taller aprenent a fer els principals nusos mariners, els més utilitzats en aquest àmbit (el topall, el vuit, el pla i l’as de guia), així com la manera de desfer-los amb rapidesa.
El taller ha anat a càrrec de personal tècnic de l’equip del GEN Roses que, en tot moment, ha estat atent a les necessitats lingüístiques dels participants. Familiaritzar els alumnes nouvinguts amb els espais de la població fa que se sentin més vinculats al lloc de residència. Aprendre llengua en contextos no formals aporta significativitat a l’aprenentatge i fa percebre la necessita d’aprendre-la per usar-la.
Aquesta és una més d'un conjunt d'actuacions centrades en l'esport nàutic, planificada amb l’objectiu d'incentivar l'ús oral de la llengua catalana i de proporcionar un espai atractiu que faciliti el procés d'aprenentatge de la llengua catalana.
Aquesta col·laboració permet, a l’alumnat dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses, conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d’adquisició de la llengua catalana.
Accions del document