Curs d’estiu i jornada divulgativa oberta al públic sobre Oceans i Salut Humana a Roses

El 28 i 29 de setembre, la Càtedra Oceans i Salut Humana i l’Institut de Medi Ambient (IMA), coorganitzen a Roses, seu de la càtedra, dues activitats gratuïtes: l’IESSE 2018 Summer Course i una Jornada de divulgació sobre Oceans i Salut, adreçades a professionals i al públic general, respectivament.
27/07/2018 15:42 -    

El 28 de setembre el Teatre Municipal de Roses acollirà l’IESSE 2018 Summer Course titulat “Oceans i Salut Humana: explorant les relacions entre els ecosistemes marins i la salut i el benestar de les persones”. Aquest curs va destinat a professionals de diferents àmbits (biologia marina, medicina, farmàcia, veterinària, biotecnologia, tècnics de medi ambient i de salut, gestors de reserves marines, etc) i nivells (estudiants universitaris, professors d’universitat i de secundària, investigadors, metges, etc).

Els ecosistemes marins com a font de noves medicines, els àcids Omega 3 i la salut cardiovascular, ecosistema marí i tractament i prevenció del càncer, neurotoxines marines o les al·lèrgies del mar, seran alguns dels temes que s’abordaran.

Les inscripcions ja estan obertes a través del link

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcHjjNm5WtzaTn7iOi7qwBJ1lqH4TYFq4UTteBR7AfXISw-w/viewform?usp=sf_link

L’endemà, 29 de setembre, tindrà lloc la Jornada de Divulgació sobre Oceans i Salut Humana, amb un extens programa que inclou una sortida en vaixell, tallers i conferències sobre el tema “Mar i Salut”. Durant la sortida en catamarà, s’informarà els assistents de les conclusions de la jornada formativa realitzada el dia anterior, i es donaran explicacions de què fa el PN del Cap de Creus per protegir l’ecosistema marí. Al llarg de la tarda, el Teatre Municipal acollirà 5 tallers interactius. Aquesta jornada estarà oberta al públic general de totes les edats i no cal inscripció prèvia, excepte per a la sortida en vaixell, que s’obrirà al setembre.

Ambdues activitats donaran a conèixer la importància dels ecosistemes marins per a la salut de les persones, i aplegarà experts de diferents especialitats com ara la biologia marina o la toxicologia, metges de diferents disciplines com ara l’oncologia, l’al·lergologia, el risc cardiovascular, l’epidemiologia ambiental o la neurociència, i altres disciplines com la química, l’etnografia, i la farmacologia.

En total, hi participen més de 20 experts de diferents institucions: UdG, Institut Català d’Oncologia, Institut Català de la Salut, ICM-CSIC, CEAB-CSIC, Universitat Rovira i Virgili, Hospital Clínic, Hospital Germans Trias i Pujol, ISGLOBAL, Departament de Salut, Hospital del Mar, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, IRTA, PharmaMar, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural.

Podeu consultar els programes complets de les dues jornades en el document adjunt:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document