De la xarxa al plat, nova experiència immersiva per conèixer la pesca i peix fresc de Roses
L’activitat s’iniciarà cada divendres a les 17 h amb una visita al port pesquer, durant la qual es donaran a conèixer les diferents arts de pesca i les espècies pròpies del litoral rosinc, i que permetrà viure en directe l’arribada de les barques amb la pesca del dia i el funcionament de la subhasta del peix a la llotja.
Seguidament, a l’Aula Gastronòmica, situada al mateix moll del port, tindrà lloc un showcooking on el cuiner rosinc Ramon Ripoll oferirà una demostració de cuina amb peix fresc de la llotja i, finalment, els participants podran degustar el plat cuinat, maridat amb vi de la DO Empordà.
L’activitat s’ha plantejat com una experiència immersiva i completa, que permetrà als assistents viure tot el procés d'arribada, venda, cuinat i degustació del peix de la Llotja de Roses. La durada és de 2 hores i 30 min aproximadament i es durà a terme en català, castellà i francès. El preu és de 19 € per persona i les places es poden reservar presencialment a l’Oficina de Turisme.
Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de les diverses campanyes promocionals i informatives impulsades a Roses per donar a conèixer i posar en valor els productes gastronòmics locals i de proximitat, el món de la pesca, els vins de la DO Empordà i la gastronomia local.
La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.
Accions del document