El IV Seminari Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses es realitzarà en format online

Des del moment de la seva fundació, l’any 2018, la Càtedra Roses d’Arqueologia Medieval i Moderna de la Universitat de Girona i de l’Ajuntament de Roses, en col·laboració amb la Fundació Girona Regió de Coneixement, organitza un cicle de Seminaris internacionals dedicats a debatre diferents aspectes de la recerca en l’àmbit de l’arqueologia medieval i moderna a la zona de la Mediterrània. El seminari d’enguany estava previst inicialment per al més de maig, però la situació de la COVID va obligar a un canvi de dates i, finalment, a la seva reconversió en un seminari online, que es durà a terme els propers dies 8 i 9 d’octubre.
06/10/2020 11:47 -    

Els seminaris són concebuts com espais d’intercanvi i debat sobre experiències i projectes d’estudis arqueològics concrets desenvolupats a la zona de la Mediterrània occidental. Són també, un lloc on posar en contacte a investigadors de diferents zones i països que treballen en temes comuns, establint llaços que permetin futures col·laboracions i projectes a nivell transnacional.

 

Enguany, el seminari es dedica a l’estudi dels “Conjunts tancats de materials recuperats a les excavacions arqueològiques datats als segles XVI i XVII”. Aquest tipus de troballes, consistents en agrupacions de materials ceràmics, metalls, fauna...dipositats en un moment concret, són de gran utilitat ja que permeten estudiar aspectes com l’utillatge, les eines i la vaixella utilitzats en aquell moment, però també el règim alimentari i altres aspectes que, en definitiva, permeten reconstruir la forma de vida de la societat en moments molt determinats.

 

La conferència inaugural serà realitzada pel professor Marco Milanese de la Universitat de Sassari, i en el seminari hi participaran reconeguts investigadors de Catalunya, França i Itàlia que presentaran estudis de zones com Ferrara, Venècia i Pisa, a Itàlia, Lió, a França, i Barcelona, Montsoriu, Banyoles, Santa Coloma de Gramenet i Salt.

 

Els primers seminaris es varen dedicar a “L’urbanisme i els espais públics en l’època baixmedieval”, “Les infraestructures portuàries d’època medieval i moderna” i “La casa urbana en època medieval i moderna”.

 

El seminari es realitza on line i es pot seguir per l’enllaç https://meet.jit.si/SIAMM. Per a més informació: Cat.rosesarqueologiadg.edu i al document adjunt.

 

JPEG image icon programa IV SIAMM.jpg — Imatge JPEG, 2.94 MB (3086109 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document