El treball “L’estrès: em deixes ajudar-te?”, d’Eva Brunyol, guanyador dels Premis Treballs de Recerca de Roses
Els Premis Treball de Recerca s’han lliurat aquest divendres en un acte acadèmic presidit per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, al qual han assistit els alumnes de primer de batxillerat dels tres centres de la població (Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà), els quals hauran de desenvolupar el proper any el seu propi treball de recerca.
El jurat del concurs ha estat integrat per Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives; Pol Meseguer, arxiver municipal, i Pere Gifre, director de l'INS Alexandre Deulofeu. El jurat ha valorat aspectes com la metodologia emprada, l’originalitat dels treballs, les fonts d’informació, el plantejament d’objectius i la capacitat de resoldre els problemes presentats, la creativitat, el rigor, el tractament científic, la presentació i la correcció dels treballs, entre d’altres.
Després de la presentació de l’alcaldessa de Roses, els sis finalistes han presentat els seus treballs, objectius, metodologies emprades i conclusions, al públic assistent.
En concret, del treball guanyador "L’estrès: em deixes ajudar-te?" el jurat ha destacat la seva bona estructuració i redactat, i la rigorositat en el tractament del tema objecte d’estudi així com en el plantejament dels seus objectius. L’aplicació de la metodologia, l’anàlisi dels resultats obtinguts i la capacitat de resolució dels problemes sorgits, han estat també aspectes valorats.
El treball "L’smart-hort", per la seva banda, mostra una bona capacitat d’interrelacionar el treball de recerca amb el projecte curricular. Destaquen la bona redacció, la minuciosa explicació del projecte i de la programació i presenta un projecte de mecenatge molt ben treballat.
La resta de finalistes han estat Víctor Creus amb el treball "Arribar a l’estratosfera amb una sonda espacial ACTRES", Marta Herruzo amb "Transtorn de l’espectre autista", ambdós del Centre Escolar Empordà, i Marina Belleza amb el treball "L’esperança depèn del lloc?" i Lídia Marés amb "La violència de gènere", de l’institut Illa de Rodes.
Els premis atorgats en aquesta dotzena edició han estat dotats amb 600 euros per al treball guanyador, mentre que l'accèssit ha rebut 250 euros. En la convocatòria han participat els alumnes de segon de batxillerat dels tres centres del municipi, d'entre els quals cada institut ha pogut presentar a concurs un màxim de dos treballs. L’objectiu d'aquesta convocatòria és el de potenciar l'esperit de recerca entre l'alumnat, donar a conèixer a la ciutadania de Roses aquests treballs d'investigació i col·laborar amb la comunitat educativa.
Accions del document