Els equipaments culturals de Roses celebren el Març Poètic amb un recital, cinema, una exposició i actes infantils
El primer dels actes programats és l’exposició "Escolteu aquest silenci", mostra de l’obra polièdrica de Joan Brossa que s’inaugurarà a Ca l’Anita el proper dissabte 4 de març (20 h) i que romandrà oberta al públic fins al 2 d’abril. "Escolteu aquest silenci" és un poema de Joan Brossa escrit l’any 1963, uns mots que sintetitzen tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines, en un context històric convuls i contrari a la llengua en què s’expressà i a les seves idees (la seva obra es desplega entre 1938 i 1998). Entre les peces que s’hi presenten el visitant podrà trobar 27 peces originals: 11 poemes visuals, 5 cartells, 9 poemes objecte, una instal·lació i el llibre "El bosc a casa", fet en col·laboració amb Pere Jaume. A banda d’aquestes peces, s’han reproduït disset poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l’obra escrita que a la part visual.
Dissabte 10 de març (21 h), la poesia adquirirà format musical amb Des d’on tornar a estimar, un espectacle que que té com a fil conductor la poesia de Joan Margarit, recitada pel mateix autor i cantada amb un acompanyament musical jazzístic creat per Carles Margarit, creant una unitat entre poesia, cançó i música. Joan Margarit és un dels poetes més importants, llegits i traduïts de la literatura catalana contemporània. Ha publicat més d’una trentena de poemaris dels quals destaca Casa de Misericòrdia (2007), que va ser guardonat amb el Premio Nacional de Poesía 2008 del Ministerio de Cultura i el Premi Nacional de Literatura 2008 de la Generalitat de Catalunya. En acabar l’acte hi haurà “micro obert” per a tots aquells poetes que vulguin recitar poemes.
El 16 de març (19.30 h), el CineClub de la Biblioteca de Roses s’uneix a la celebració del març poètic amb la projecció de "20.000 días en la tierra", de Iain Forsyth i Jane Pollard. Drama i realitat es combinen en 24 hores fictícies en la vida del músic i icona cultural internacional Nick Cave. Amb idees sorprenents i un íntim retrat del procés artístic, la pel·lícula examina el que ens fa ser el que som i celebra el poder transformador de l'esperit creatiu.
Per últim, les propostes infantils arribaran el 18 de març amb una edició especial de l’activitat Petits Contes de la Biblioteca Municipal especialment dedicada a la poesia (11.30 h), i el 25 de març, amb el taller de poesia per a infants "Collage de paraula", que també tindrà lloc a la Biblioteca. Una muntanya de diaris vells, estisores i goma d'enganxar són suficients per començar un delicat viatge per les paraules, a través del qual, afegint imaginació i creativitat, els participants revisaran els diaris amb una nova mirada, retallant, seleccionant tipografies, traient de context les paraules, frases… removent-les, manipulant-les, unint-les com les peces d'un trencaclosques fins a construir un poema amb les nostres regles.
Podeu consultar la programació completa en el document adjunt.
triptic març poetic 2017.pdf — Document PDF, 502 KB (514685 bytes)
Accions del document