Francesc Galí ret homenatge als exiliats de la Guerra Civil amb una mostra fotogràfica a Ca l’Anita

Francesc Galí presenta a partir del proper dissabte a la sala d’exposicions de Ca l’Anita «Exili», una mostra que convida a la reflexió sobre l’exili amb una visió poètica i fotografies realitzades amb l’antiga tècnica del Pinhole o fotografia estenopeica. L’exposició s’inaugura a les 20 h el proper dissabte, 21 de desembre, i romandrà oberta al públic fins al 26 de gener.
17/12/2019 11:16 -    

La derrota republicana de l’any 1939 va provocar que entre 470.000 i 480.000 persones haguessin d’emprendre el camí de l’exili, moltes de les quals es va instal·lar a França i a diversos països llatinoamericans. Entre ells es trobava el besavi de l’autor, en Francesc d'Assís Galí i Fabra, pedagog i pintor noucentista que, entre d’altres, tingué com a deixebles Joan Miró, Llorens i Artigas, Rafael Benet i Vancells i Ernest Maragall i Noble. Fou director general de Belles Arts durant la República Espanyola i va tenir un paper fonamental en la salvació del patrimoni artístic.

«Exilis» és l’homenatge de Francesc Galí "a tots aquells que van haver de fugir el 1939 per defensar les seves idees. Un projecte que -tal i com indica el propi autor-, no aspira a ser un treball documental, hi falten localitzacions, però que pretén convidar a la reflexió sobre l'exili amb una visió poètica, amb fotografies dels llocs per on van passar els exiliats i on van ser concentrats".

L’estació de Portbou, el Coll de Lli a la Vajol, Les Salines a Maçanet de Cabrenys, el cap Norfeu, el cap de Creus, la Maternitat d’Elna o la platja d’Argelès, són algunes de les localitzacions captades pel fotògraf. La tècnica escollida és molt antiga, el Pinhole o fotografia estenopeica, de la qual l’autor se serveix per transmetre d'una manera honesta i onírica un sentiment. Les imatges obtingudes no són perfectes, els manca definició, però alhora són quasi màgiques.

Francesc Galí i Bohera

Nascut l'any 1964 a Barcelona, ha viscut a molts llocs, entre ells Roses (on ha passat la major part de la seva vida), Barcelona, Sant Cugat, Madrid i Folgueroles (Vic). La Fotografia és la seva passió i la seva manera d'explicar la seva visió del món.

Fa uns anys va descobrir la lomografia, una revolució en el món fotogràfic que ha donat lloc a un nou corrent artístic. En un moment tecnològic on la fotografia digital sembla triomfar, la lomografia ha aconseguit posar en primer pla la mal anomenada fotografia analògica. Aquest descobriment va fer que Galí tornés a la fotografia química, analògica o simplement fotografia, experimentat en tot l'immens ventall de possibilitats des de Polaroid fins Pinhole.


Darrers Treballs

2009 Collective exhibition Diana World Tour (Around Spain).

2010 Edition at Italian Journal of Art and Culture ‘Potpourri Mensile’

2010 Edition book ‘Finding Lost Time’ – England

2010 Documentary El Bulli – Historia de un sueño- 5 photos

2010 Individual Exhibition ‘Destins Incierts’, Barcelona.

2011 Collective exhibition ‘Finding Lost Time’, Southport (England)

2011 Collective exhibition ‘Finding Lost Time’ , Edge Hill Lancahsire University (England)

2012 Individual exhibition “Exili” at the Aeroport Madrid Barajas. (T4 Art gallery)

2012 Individual exhibition “Exili” Iturria Gallery (Cadaqués)

2013 Photography Book Cover “Enamora’t si t’atreveixes” by Georgina Esteva

2013 Photography Book Cover “Trauma y Trasmisión” by Anna Miñarro & Teresa Morandi

2014 Collective exhibition at the Contemporary Art Museum (Murcia)

2015 Photoespaña 15 – Selection “New York City” to Discoveries week program

2016 Catalog ‘Joaquin Lalane’ Persistencias Pop – Expo Madrid Galeria Juan Risso

2017 Edition book ‘Polaroid Series’

2017 Collective exhibition ‘Pinhole Day’ Nau Bostik Barcelona

2019 9ª Muestra Photo Heer Holga – Buenos Aires

2019 Individual Exhibition “Exili” - Ca l’anita (Roses)

 

La mostra «Exilis» es podrà visitar a Ca l’Anita fins al 26 de gener, de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 17 a 19,30 h, i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 h i de 17 a 20 h. L’entrada és lliure.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document