Dissabte es presentaran els nous itineraris de la Ciutadella amb un espectacle d’animació
Amb motiu de la presentació d’aquests itineraris tindrà lloc un espectacle preparat especialment per a l’ocasió per la companyia d’animació Gog i Magog.
L’actuació ha estat concebuda com un espectacle de carrer itinerant amb una acció final a la muralla de l’antiga església. El recorregut anirà conduït pel déu Tritó, personatge imaginari que serà el mestre de cerimònies que traslladarà als assistents al llarg de la història.La representació es farà amb actors de teatre de carrer i amb elements de gran format, com ara infables, titelles gegants i elements pirotècnics instal·lats en diferents ubicacions de la muralla de l’església.
L'entrada és lliure
El projecte
L’habilitació d’aquest nou recorregut, a més de fer més comprensible el recinte al visitant, ha emfatitzat també les diferents àrees arqueològiques i ha millorat la visió paisatgística de tot el conjunt.
Les obres que acaben de finalitzar corresponen a una primera fase del projecte final i han inclòs l’adaptació i enjardinament de tota l’àrea hel·lenisticoromana (amb una superfície de 4.000 m2), així com la creació d’un primer itinerari de 900 m2 d’extensió, que transcorre al llarg de la zona hel·lenisticoromana, la muralla oest, el baluard de Sant Andreu i la porta de terra.
Els àmbits
L’esplanada inicial servirà a partir d’ara com a punt de reunió i d’explicació global de tot el recorregut, ja que permet una primera visió general del recinte arqueològic.
A la zona hel·lenisticoromana, el recorregut ofereix una visió diferenciada dels dos assentaments, gràcies a la construcció d’una passarel·la de pas elevat entremig de les dues zones. A continuació, una zona de descans dóna pas al camí de la muralla, des d’on es pot gaudir d’una visió en alçada tant del fossar com de tot el recinte. L’itinerari continua pel Baluard de Sant Andreu fins a acabar, en aquesta primera fase, amb un resseguiment del perímetre de la muralla medieval que condueix a la Porta de Terra.
Tot el conjunt s’ha enjardinat amb diferents espècies de vegetació i arbrat pròpiament mediterranis, com ara xiprers i oliveres; s’hi ha col·locat el mobiliari urbà necessari (bancs a les zones de descans, papereres al llarg de tot el recorregut, etc.), i s’ha reforçat la il·luminació dels camins i dels elements d’interès singular.
D’altra banda, aquesta primera fase, que ha comptat amb un pressupost de 437.000 euros, preveu també la propera instal·lació de la senyalització explicativa i direccional de la totalitat del recinte interior del monument, que servirà per fer més entenedors els diferents espais i donar així continuïtat a la visita al Museu de la Ciutadella.
Accions del document