La Ciutadella acull la mostra “L’art de la teranyina” de Carles Bros
El projecte neix de les experiències viscudes durant tota una nit en què l’artista va anar embarcat en un vaixell de pesca d’encerclament. Les seves vivències, sensacions i impressions les va recollir en un diari de bord que posteriorment van prendre forma d’obres pictòriques i instal·lacions.
L’exposició "L’Art de la teranyina", és un homenatge a espècies com l'anxova o la sardina, en perill de desaparèixer, a la indústria conservera i a aquests homes que cada nit s’aventuren a la mar.
Aquesta mostra té com a objectiu sensibilitzar i apropar el públic en general a l'art de la teranyina, a través de l'art contemporani i conscienciar sobre la conveniència d’aquest sistema de pesca respectuós amb el fons del mar i que, practicat de manera controlada, pot contribuir a la no extinció d’espècies que fins fa poc nedaven en l'abundància i que en poc temps poden acabar per desaparèixer.
Diu Carles Bros: "Vull creure i tinc l’esperança que el seny i la mà de l’ésser humà aturaran el procés de captures i trobaran l’equilibri perquè totes les espècies del nostre estimat Mare Nostrum no formin part del passat i perdurin per sempre".
Recorregut de l’exposició
La mostra va iniciar el seu recorregut al Port de la Selva, i d’allà ha visitat el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu Marítim (Barcelona), el Museu de l’Anxova i la Sal (L’Escala), el Museo de Horta (Las Azores), el Museo del Mar de Galícia (Vigo), el Museo do Portimao (Algarbe-Portugal) i el Museo de Espinho (Portugal).
Currículum de l’artista
Carles Bros es va donar a conèixer l’any 1982 quan va ser premiat per la sala Parés de Barcelona.
La seva vida i obra sempre ha estat molt vinculades al mar. Ha realitzat més de 60 exposicions individuals a nivell internacional, ha estat convidat pels governs de les Açores, França, Portugal i Xina i per institucions com la Xunta de Galicia, la Universitat de la Sorbonne de Paris, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu del Mar de Galicia.
La seva obra està present a museus, institucions i col·leccions particulars d’Europa, Àsia, Àfrica i Nord Amèrica.
Accions del document