La Ciutadella incorporarà un laboratori de suport a les campanyes arqueològiques en el recinte

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte per a la incorporació d’un laboratori arqueològic en el recinte monumental de la Ciutadella, amb l’objectiu de donar continuïtat a les actuacions arqueològiques que es desenvolupen periòdicament en aquest espai. El laboratori s’ubicarà en la casamata adossada al portal de Terra del recinte.
Exterior casamata laboratori

Exterior casamata laboratori

19/08/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les obres consistiran en la construcció d’un forjat intermedi en l’espai interior de la casamata per tal de crear dos nivells, un en la planta baixa que s’utilitzà de recepció de materials i magatzem, i un altre en la planta primera que acollirà l’àrea de laboratori pròpiament dit, amb dues sales de treball. El projecte també inclou la instal·lació d’un muntacàrregues i la climatització de tot l’espai.

 

Pel que fa a l’exterior del laboratori, a l’entrada de l’edifici, s’habilitarà un espai a l’ombra dotat d’un porxo, que permetrà realitzar les tasques de neteja de materials i de fase prèvia a la recepció. La superfície total construïda serà de 228 m2 i les obres tindran un pressupost de 161.000 euros.

 

Un cop es realitzin les obres, es dotarà de l’equip i materials necessaris pel seu ús com a laboratori d’arqueologia. El Departament de Cultura i Patrimoni preveu també reformar properament altres dues casamates –aquestes situades en el Baluard de Sant Andreu-, per a la seva incorporació com a magatzems arqueològics.

 

El nou espai permetrà donar suport i continuïtat al programa d’intervencions arqueològiques iniciat pel consistori el passat. La voluntat municipal és la d’aprofundir en el coneixement de les diferents ocupacions històriques del jaciment, amb l’objectiu de la seva posada en valor i el seu apropament al públic en general.

 

El programa preveu un pla de treball que culminarà l’any 2016, any en què es commemorarà el centenari de l’inici de les excavacions (el professor Pere Bosch Gimpera va realitzar les primeres tasques arqueològiques dins l’àmbit de la fortalesa de Roses el dia 3 d’agost de 1916). El projecte s’estructura a partir de dues campanyes anuals complementàries, una de les quals es programa amb estudiants supervisats per tècnics arqueòlegs, mentre que la segona campanya es realitza amb auxiliars d’empreses d’arqueologia.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document