La pesca i el suquet centren la segona exposició del cicle Mars de Roses
Després de la mostra de pintura protagonitzada pels artistes locals de Roses, arriba el torn de la pesca i del plat més emblemàtic de la gastronomia rosinca, el suquet de peix. L’exposició, que s’inaugurarà demà divendres a les 20.30 h, realitza un recorregut pels canvis que ha viscut el món de la pesca a Roses des dels inicis de 1900 fins a l’actualitat.
Al llarg de la mostra, diverses fotografies provinents dels fons de la Fundació Roses Història i Natura i de l’Arxiu Municipal de Roses, entre d’altres, es combinen amb fragments d’obres de Carles Pi i Sunyer, Carles Bosch de Trinxeria o Josep Pla, per descriure temps passats, sistemes de pesca, peix i gastronomia.
L’exposició romandrà oberta tot l’estiu, coincidint amb el període de major afluència turística, tot i que posteriorment es mantindrà fins al mes d’octubre, per tal de possibilitar que els escolars del municipi la puguin visitar.
Paral·lelament, al llarg de les properes setmanes es realitzaran diferents conferències que complementaran aquest recorregut. Així, el divendres 15 de juny, Màrius Fuertes oferirà la xerrada El vi i el peix. El divendres 22 de juny arribarà el torn de Salvador Garcia Arbós que parlarà de La cuina del peix, el 29 de juny Josep M. Barris centrarà la seva atenció entorn a La plaça del peix de Roses i, per acabar, el 6 de juliol Josep Valls parlarà sobre Josep Pla i la gastronomia. Totes les conferències tindran lloc a les 20 h a la Ciutadella.
Accions del document