Roses impulsa un Pla per fomentar la participació ciutadana
Fins al moment, el consistori rosinc ha desenvolupat diferents experiències participatives en àmbits sectorials com joventut, educació, medi ambient o urbanisme (Pla Local de Joventut, Pla Educatiu d’Entorn, Agenda 21, POUM,...) El nou Pla director vol anar més enllà, amb l’establiment dels canals i sistemes de participació permanents que garanteixin la implicació de la ciutadania, tant en l’aportació de propostes com en l’adopció d’acords, propis de tots els àmbits del govern municipal.
Amb aquesta intenció, en els propers mesos, una consultora sociopolítica externa realitzarà l’estudi de diagnosi i redacció del Pla. En una primera fase, s’analitzaran els projectes de participació realitzats fins ara i s’estudiarà l’estat intern (organització municipal) i extern (agents socials, associatius, econòmics, etc), per identificar la situació actual i marcar els canals de relació entre l’Ajuntament i la ciutadania.
En una segona fase, es definiran els sistemes de participació òptims a aplicar, d’acord amb les característiques de la vila. Es planificaran les línies estratègiques i accions a desenvolupar, per tal de garantir una participació dels administrats en la gestió de govern estable i permanent, i no com experiències de caràcter puntual.
Per tal de sufragar els costos ocasionats amb els estudis i redacció d’aquest Pla, l’Ajuntament ha sol·licitat acollir-se a les subvencions que atorga amb aquesta finalitat la Direcció General de Participació Ciutadana i Relacions Institucionals de la Generalitat.
Accions del document