L’Aula Gastronòmica de Roses rep un dels distintius de l’Estratègia marítima de Catalunya 2019-2020
L’objectiu d’aquests distintius, que enguany s’atorguen per segon cop, és reconèixer aquelles iniciatives que hagin contribuït a la implantació de l’Estratègia marítima de Catalunya, una eina per impulsar un desenvolupament sostenible i respectuós envers l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.
Les iniciatives GALP Costa Brava distingides enguany són:
-
Redacció del projecte museogràfic de l’espai de visitants de la Confraria de Pescadors de Blanes de la Confraria de Pescadors de Blanes
-
Espai de difusió, degustació i comercialització de l’anxova de Fill de J. Callol i Sertas
-
Valorització del peix blau per a la millora de la competitivitat del sector pesquer de l’Institut d’Investigació i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA)
-
Avaluació de la reducció de la resuspensió dels sediments marins als caladors de pesca derivada del canvi de portes d’arrossegament de l’Institut de Ciències del Mar- Consejo Superior de Investigaciones Científicas
-
Paisatges marins i pesquers de Llançà de l’Ajuntament de Llançà
-
Aula Gastronòmica, dinamitzar i difondre la cultura del peix i promoció de l’activitat turística de Roses de l’Ajuntament de Roses.
Accions del document