Manel Casanovas exposa "Visions personals de 180º" a Ca l’Anita
L’exposició mostra les espectaculars panoràmiques captades per la càmera del fotògraf des de diferents punts de la geografia altempordanesa, com ara el Coll del Mosquit, el Puig Rom, el Castrum Visigòtic, la Creu Blanca o el Mas Ventós, oferint a l’espectador diferents perspectives de la Badia de Roses o la plana empordanesa a vista d’ocell. L’exposició es podrà visitar fins al 20 de gener, amb horari de 10 a 13.30 i de 17 a 19.30 h de dilluns a divendres, i de 12 a 14 i de 17 a 20 h, els dissabtes, diumenges i festius.
Manel Casanovas s’inicia en el món de la fotografia als 19 anys. De formació autodidacta, s’introdueix en els treballs de laboratori i revelat. Als anys 80 munta un estudi fotogràfic a Roses i es forma en cursos de maquillatge fotogràfic i il·luminació d’estudi. En aquells anys forma part de l’Associació Nacional de Fotògrafs de Publicitat i Moda, participa en exposicions itinerants per diferents ciutats i als salons Sonimag Foto a Barcelona. Participa en algunes publicacions, com ara Comer y Beber, amb fotos dels restaurants La Llar i El Bulli, entre d’altres.
Quan tanca l’estudi de Roses esdevé operador de càmera de televisió, tot i que no deixa la fotografia i fa reportatges diversos. En aquesta època s’inicia en el camp de la fotografia de restes i jaciments arqueològics, i fa treballs diversos per a l’Ajuntament de Roses, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu de la Ciutadella de Roses, així com per a empreses d’arqueologia. Les seves fotos estan editades en diverses publicacions d’art i història, com ara la col·lecció La Catalunya Romànica de la Fundació Enciclopèdia Catalana, en diversos llibres i revistes especialitzades, i en catàlegs d’exposicions.
En aquesta línia de fotografia de patrimoni monumental i arqueològic, ha realitzat exposicions tant en espais municipals com en espais privats, com ara a la Sala Petita de la Ciutadella de Roses, a la Biblioteca Municipal de Roses, a la Galeria d’Art Les Roselles, al Centre Cívic Can Trinxeria de Maçanet de la Selva, al Cafè Els Tints de Figueres, al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, al Cafè Bar Monet de Girona, al Centre Cívic de la Marca de l’Ham de Figueres i, darrerament, al local de l'Astoria de la Rambla Figueres, cedit a Art a Figueres, i a l’Oficina de Turisme de Roses.
Accions del document