Nova senyalètica informativa sobre el control poblacional del porc senglar a Roses

La brigada forestal de l’Ajuntament de Roses ha finalitzat la instal·lació, en diferents punts del Parc Natural de Cap de Creus i en zones pròximes a aquest, d’onze senyals on s’informa sobre la importància del control poblacional del senglar. Amb aquesta actuació, Ajuntament i Parc Natural de Cap de Creus, donen suport institucional a la Societat de Caçadors de Roses per les actuacions de control poblacional que duu a terme sobre el porc senglar.
11/12/2024 09:02 -    

El porc senglar no té depredador natural i en els últims anys han augmentat els danys que provoca sobre la producció agrícola, especialment de la vinya, l’horta i els cultius cerealístics. No només afecta el món agrícola sinó també a la biodiversitat del Parc Natural, ja que depreda sobre nius d’ocells i altra fauna, degrada el sòl i l’erosiona, alterant d’aquesta manera la vegetació. Una altra afectació directa de la sobrepoblació d’aquesta espècie són els accidents de trànsit.

 

Cal recordar, per tant, per la seguretat de tots, la importància de respectar als caçadors que ens informen sobre la realització d’una batuda i els senyals mòbils que instal·la la Societat de Caçadors de Roses en el perímetre de les seves àrees d’actuació.

 

Amb aquesta intenció de conscienciació de la ciutadania, les brigades forestals de l’empresa municipal Rosersa han dut a terme al llarg dels darrers dies la instal·lació de senyalètica informativa en llocs estratègics del parc i de les seves immediacions. El senyal i el seu contingut han estat dissenyats per l’Ajuntament de Roses, amb la supervisió de tècnics del Parc Natural de Cap de Creus i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

 

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.



  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document