Roses presenta una nova temporada gastronòmica amb una àmplia oferta de tallers culinaris

De gener a març, l'Aula Gastronòmica del municipi ofereix experiències culinàries variades amb xefs locals i professionals de renom.
17/01/2025 08:39 -    

L'Aula Gastronòmica de Roses estrena el 2025 amb una programació de tallers que promet satisfer els paladars més exigents i despertar la creativitat dels amants de la cuina. Del 30 de gener al 13 de març, el municipi ofereix una desena de sessions, cadascuna dedicada a una temàtica culinària diferent.

El tret de sortida serà el dijous 30 de gener amb el taller “Pop de roca del Cap de Creus amb puré de patata”, impartit per Josep Avellaneda, pescador de la Confraria de Roses. Continuarà el dilluns 3 de febrer amb “Filetejat de peix”, a càrrec de Carol Otáñez, i el dijous 6 de febrer amb una recepta de cuina de mercat amb mongetes, calamar i trompetes de la mort, guiada pel xef Juan Carlos Herrera.

El taller de “Cigrons amb rap” serà la proposta que portarà el pescador de la Confraria de Roses, Lluís Martínez, el 13 de febrer, i el següent dijous, 20 de febrer, es farà una “Introducció a l’alimentació aiurvèdica”, a càrrec d’Elías Arjona, director de Yoga Roses.

El dimarts 25 de febrer s’impartirà el taller “Rosbif de cabirol amb fruites del bosc”, amb José Gudillo Cuadros, xef de l’Hotel Montecarlo, i dos dies després del dijous 27 es farà l’activitat “Passeig per l’Empordà. Tasts per conèixer les propietats sensorials dels aliments”, a càrrec de Jesús Francés, director de la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà (UdG).

Els participants també podran submergir-se en la cuina internacional amb tallers com “Descobreix els sabors de Romania”, amb Valentina Soare, cuinera aficionada, i coordinat per Àgata Alberó, comunicadora gastronòmica (dijous, 6 de març), o explorar tècniques sofisticades amb el “Ravioli de llebre ‘a la royale’” del xef Ricard Olivés, del restaurant Express 1961 (dijous 13 de març).

Les inscripcions es podran realitzar a partir del 22 de gener a través del portal rosesgastronomia.cat, amb un cost simbòlic de 5 € per taller. Les places són limitades.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i busca promoure l’activitat econòmica local i la gastronomia com a motor cultural i turístic de Roses. Per a més informació, podeu contactar amb l’Aula Gastronòmica al telèfon 972 15 25 21 o a l’adreça de correu electrònic promocioeconomica@roses.cat.

PDF document icon fulleto web aula gastronomica_gener 2025qxp.pdf — Document PDF, 993 KB (1017258 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document