Xerrada a Roses sobre Comunitats energètiques locals per a ciutadania i empresariat
La implantació del Pla de Transició Energètica de Roses impulsat per l’Ajuntament preveu l’establiment de sistemes d’autoproducció d’energia verda solar per al consum tant de particulars com de les activitats que es desenvolupen a la població. Per possibilitar la inclusió d’aquelles persones i negocis interessades en els nous models d’autoproducció energètica, però que no disposen de la superfície necessària per a la instal·lació de plaques solars, el Pla proposa la creació de comunitats energètiques.
Amb l’objectiu d’informar tothom que estigui interessat en energia renovable i cooperativisme, el proper dia 19 el teatre acollirà la xerrada organitzada per Economia Social – Ateneu Cooperatiu Terres Gironines amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, on s’explicaran les comunitats energètiques i les seves possibilitats. Aquestes noves figures juguen un paper primordial en la transició energètica cap a sistemes descentralitzats i renovables, permetent que ciutadania i empreses locals prenguin el protagonisme i s’impliquin en el desplegament de la transició energètica.
Es comptarà amb la presència de membres de la cooperativa SUNO Enginyeria de Serveis Energètics SCCLP, ubicada a Figueres des de fa més de 5 anys i que forma part de la federació europea de cooperatives d'energia renovable RESCoop i del nou grup cooperatiu e-Plural.
Les comunitats energètiques incorporen criteris socials i ecològics, a més dels econòmics, i desenvolupen projectes relacionats amb la mobilitat sostenible i compartida, l’eficiència energètica o la implantació de les energies renovables.
Per participar en la xerrada cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç
Accions del document